De kosten van een elektrische sfeerhaard kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, het model, de grootte, de functies en het ontwerp. Over het algemeen zijn er elektrische sfeerhaarden beschikbaar in verschillende prijsklassen om aan verschillende budgetten te voldoen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  1. Basis modellen: Eenvoudige elektrische sfeerhaarden zonder veel extra functies kunnen beginnen bij ongeveer €100 tot €300.
  2. Middenklasse modellen: Deze modellen bieden meestal meer realistische vuureffecten, en soms ook verwarmingsopties. Ze kunnen variëren van ongeveer €300 tot €700.
  3. Hoogwaardige modellen: Geavanceerde elektrische sfeerhaarden met realistische vuureffecten, aanpasbare instellingen, geavanceerde bedieningselementen en mogelijk extra functies zoals geluidseffecten kunnen variëren van ongeveer €700 tot €1500 of meer.

Houd er rekening mee dat de prijzen sterk kunnen variëren op basis van specifieke merken, materialen, ontwerpen en toegevoegde functies zoals verwarming, afstandsbedieningen en geluidseffecten. Bovendien kunnen seizoensgebonden kortingen, speciale aanbiedingen en verkoopacties van invloed zijn op de prijs die je uiteindelijk betaalt.

Bij het kopen van een sfeerhaard is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit, duurzaamheid en de functies die voor jou belangrijk zijn. Het is een goed idee om verschillende modellen en merken te vergelijken en reviews van andere kopers te raadplegen om een weloverwogen beslissing te nemen.